2013/01/28

EMV sprint ja tavarada

26.-27. jaanuar, Pannjärve (Kurtna)

SPRINT
Rada: 2,2km
Aeg: 14:53
Koht: 1. /12
Tulemused.
Alguses mõõtkava veidi harjumatu, kuid harjusin siiski kiiresti. Teise minnes oli alguses teine etapivalik, sest ei arvestanud lõikega. Lõikele minnes tahtsin alguses vana etapivalikut järgida, kuid siis märkasin, et hetkeasukohast oli teine ikkagi kiirem. Kuigi selleks ajaks, kui ma sellest aru sain ... vb enam polnudki. Kolmandasse minnes laial rajal oli küll hoog hea, kuid võrku jõudes läks tempo väga maha. Unustasin laia suusarada kasutada ettelugemiseks. Lugesin ainult paar risti, kuid mitte rohkem. Lõigete tuvastamine, et kas tegu on lõike või rajaga, võttis ka aega jaaa nii see aeg läks. Neljandasse sain suht kiiresti. Viiendasse minnes kasutasin üht lõiget etapi lõpuosas ja lõikelt suusarajale jõudes ei teinud asukohta selgeks, vaid arvasin end kuskil olevat ja keerasin ... valesti. Ja tegin päris hea kaare ning kaotasin mõnikümmend sekundit. Kuuendasse lolli peaga kiirustades vale valik. Ma pakun vähemalt, et vasakult oleks kiirem olnud. Seitsmes on ülilihtne punkt, aga ma võtsin kaardilugemiseks ikkagi uskumatult palju aega. Jaaa kaheksandasse jällegi täiesti vale valik. Tegin valiku sinna jällegi liiga hilja ning liialt kiirustades. Kohe, kui asusin valikut ellu viima, nägin, et tegin täiesti vale valiku.
Viga arvelt oleks saanud kokku hoida rohkem kui poolteist minutit, mis on sprindi kohta täiesti kindlalt liiga palju. Tundub, et kohe üldse ei oska seda kaarti lugeda. Kiirus tunnen, et tõuseb ning on täitsa hea, aga kaarditreeningut on kõvasti juurde vaja. Kaardilugemiskiirus on suusakiiruse kohta liiga aeglane ning reageerimine olukordadele veel aeglasem. Õudne. :D
Kui tegijad juuniorid on naisteklassis, siis õnnestub isegi sellise sõiduga kuldne medal saada, jess!


   1.   248 Evely Kaasiku             JOKA            EST 00:14.53   
   2.   245 Ieva Krumina              OK Purva Bridej LAT 00:16.00   
   3.   240 Laura Joonas              Võru/Võru spord EST 00:16.53   
   4.   239 Kristiine Aluvee          Kobras          EST 00:16.56   
   5.   247 Algirda Zaliauskaite      Ltu Ski-o team  LTU 00:17.20   


TAVARADA
Rada: 8,3km
Aeg: 53:51
Koht: 1. /10
Tulemused.

Alguses läks kõik väga hästi, kuni sattusin suurte suusaradade risti teise minnes, kus ristusid kuus rada (üks neist lõige). Sõitsin alguses õigesse harru, kuid ei usaldanud enda esialgset valikut. Ei olnud saanud kindlat tõestust, et tegin õige valiku ja läksin tagasi risti, kus siis sõitsin valesse suunda. Pärast rohkem kui 100m sõitmist märkasin kõrval järve ja sain aru, et sõidan täiesti vales suunas. Miks varem ei lugenud reljeefi ja vaadanud kaugemale kui ainult oma nina ette!?!? Kuuendast väljudes seitsmendasse minnes jällegi ei lugenud reljeefi, pöörasin ümber, ronisin kuhugi mäe otsa ja siis laskusin alla. Enne kaheksandasse jõudmist tabas mind mingi väga imelik olukord. Enne punkti võtmist oli segadus, kas jõudsin ikka õigesse punkti ning et ega midagi vahele ei jätnud. Lugesin end alguses kuuendasse, siis kaheksandasse, siis vaatasin punktinumbereid valesti ja mittemidagi ei saanud mõned sekundid aru, milline mu mõtetest on õige ja milline vale. Lõpuks vaatasin siis alates kuuendast enda teekonna kiiresti vilksamisi läbi ja sain aru, et kõik on korras ning isegi punktinr klapib. Viuh. Üheksandasse jällegi ei vaadanud reljeefi ja tegin täiesti vale otsuse. Sain umbes 15m lisatõusu. Ja tegelikult juba väljusin punktist valesti. Kümnendasse minnes praegu mõtlen, et võib-olla oleks olnud mõttekas lõigata suurele suusarajale ... aga võib-olla ka mitte.
Tihedas võrgus tundsin end päris hästi kuni 13. punktini. Ei jõudnud ette lugeda ning ka punktis ei võtnud selleks oluliselt aega, mistõttu väljusin vales suunas. Lõikasin õigesse kohta, kuid selleks tõestuse leidmiseks läks ikkagi aega. Sain end paika mingi aeg, kuid siis sattusin radaderisti, kus olid segamini lõiked ja õiged rajad ja ei saanud midagi aru. Seisin pikalt. Sõitsin mööda üht lõiget siis punkti lähedusse, kuid täpselt asukohast aru saamata keerasin valele poole ning olin paralleelse tee peal. Kõik nagu klappis, kuid punkti polnud. Nägin nõlva all tähist maas. Mõtlesin, et äkki keegi võttis lennuga tähise kaasa ja punkt on kuskil puu küljes, kuid ei leidnud. Nägin all rajal konkurenti möödumas ja siis sain aru, et olen paralleelsel rajal. Lõikasin tuimalt otse enda punkti läbi metsa. Järgmisesse minnes meelitas mind vale punkt valesse kohta. Minu oma oli järgmise kaare peal. Nii juhtub, kui kaarti ei loe. Ka 17. väljudes ei olnud ette lugenud ning seetõttu tegin vale variandi. Paremalt laia suusaradapidi oli kiirem.
Viga kokku umbes 6 minutit. Ma ei rahmeldanud nii hirmsasti, aga ikkagi kuidagi ei suutnud lihtsalt õigeid asju jälgida, kaarti piisavalt palju lugeda ning korrektset sooritust teha. Kurb. Aga põhjalikud analüüsid tehtud ja järgmine nädalavahetus olen kindlasti targem. :)

   1.   248 Evely Kaasiku             JOKA            EST 00:53.51   
   2.   246 Zane Camane               OK Ilves/Madona LAT 00:56.02   
   3.   242 Sigita Lapsina            OK Ilves/Madona LAT 00:57.49   
   4.   243 Liga Valdmane             ZVOC            LAT 00:57.56   
   5.   239 Kristiine Aluvee          Kobras          EST 01:01.33   

No comments:

Post a Comment